Nabava

Nabava - Hero

Najbolji omjer cijene i kvaliteta

Resor Nabave se brine da na policama Lidl prodavnica budu proizvodi vrhunskog kvaliteta po najpovoljnijim cijenama. Kako bi to postigli, kolegice i kolege iz Nabave aktivno pregovaraju s dobavljačima, uvode nove artikle na tržište, vrše kontrolu kvaliteta proizvoda, vode računa o procesu carinjenja, brinu o izgledu ambalaže i promociji proizvoda. Pod resorom Nabave je i Marketing koji je zaslužan za sve sjajne kampanje koje promovišu brand Lidl i naše privatne brandove. 

Sektori u Nabavi

Administrativna podrška

Administracija nabave

Naš osnovni cilj i zadatak je pružanje pouzdane administrativne podrške kolegama iz ostalih sektora unutar resora Nabave. Glavne oblasti odgovornosti su pravoremena izrada ugovora s robnim dobavljačima, precizan unos i obrada podataka, koji predstavljaju bazu velikog broja poslovnih procesa u našoj kompaniji, kao i kvalitetno izvještavanje.
Procesi

Akcijski menadžment

Odgovorni smo za planiranje i provođenje strategije akcijskog poslovanja. Pratimo tržište i aktuelne trendove kako bismo napravili pravi izbor asortimana i kupcima ponudili atraktivnu ponudu, vrhunskog kvaliteta po najpovoljnijim cijenama. Redovno vodimo računa da ponudimo raznovrstan asortiman neprehrane i prehrane.
Transport

Carina

Odgovorni smo za uvoz i carinjenje robe namijenjene, kako za daljnju prodaju, tako i za opremanje naših prodajnih objekata. Svakodnevni kontakt s inostranim dobavljačima, provjera dokumentacije, te praćenje graničnih procedura i formalnosti prilikom prelaska robe preko graničnog prelaza, samo su neka od zaduženja sektora Carina.
Certifikat

Kontrola kvaliteta

Provođenjem definisanih procesa, na putu od dobavljača do prodavnica, pratimo sigurnost i kvalitet naših proizvoda. Aktivnim provjerama procesa proizvodnje dobavljača, analizama proizvoda i praćenjem senzornih karakteristika naših proizvoda, potrošačima pružamo mogućnost zdravijeg i kvalitetnijeg izbora prilikom kupovine.
Ideja

Marketing

Praćenjem trendova na tržištu i ponašanja kupaca, osmišljavamo, unapređujemo i provodimo aktivnosti komunikacije prema kupcima, kako bi izgradili i očuvali brand-imidž i ostali relevatni među potrošačima. Zaduženi smo za izradu i distribuciju letaka, komunikaciju putem digitalnih kanala i društvenih mreža te zakup različitih medija oglašavanja.
Prehrana

Prehrana

Visok kvalitet i svježina proizvoda na svakoj kategoriji je naš zadatak, pa mnogo pažnje posvećujemo odabiru i pregovorima s dobavljačima. Kroz izgradnju dugoročnih, partnerskih odnosa s dobavljačima, obezbjeđujemo siguran plasman robe na tržištu, pravovremenu isporuku i dostupnost robe u prodavnicama.

Prijavi se za posao kod nas

Postani dio snažnog i rastućeg poslovanja - dio jednog ujedinjenog tima talentiranih, vrijednih ljudi, čija nas energija i posvećenost čine onim što jesmo.

Pretraga otvorenih pozicija