Koraci selekcijskog procesa

Želim raditi u Lidlu, kako da pošaljem svoju prijavu?

Kako to izgleda kod nas

Svjesni smo značenja svakog zaposlenika u kompaniji. Zato procesu regrutacije i selekcije pristupamo transparentno, profesionalno i objektivno vodeći se najboljom praksom iz oblasti ljudskih resursa. To nas čini poštenim i veoma poželjnim poslodavcem na svim tržištima na kojima poslujemo.

Standardizovan proces selekcije novih zaposlenika obavljamo kroz saradnju sektora ljudskih resursa i stručnog sektora u kome se kandidat zapošljava, te u skladu s tim možeš očekivati sveobuhvatan selekcioni postupak čije osnovne karakteristike oslikavaju i žive naš način poslovanja - jednostavnost, transparentnost i objektivnost.

Koji su koraci selekcijskog procesa?

Potvrda prijema i pregled biografija

Onog trenutka kada pošalješ svoju prijavu na oglašenu poziciju, dobit ćeš automatsku potvrdu o prijavi. Nakon toga, naš tim regrutera će pažljivo pregledati prijavu i dokumentaciju koju si dostavio. Ako ispunjavaš tražene uslove prijave, tvoja prijava prelazi u naredni krug selekcijskog procesa.

Selekcijski proces

U zavisnosti od pozicije za koju si se prijavio, koraci selekcijskog procesa se razlikuju. Da bismo napravili adekvatan izbor, možeš biti pozvan na online intervju, telefonski razgovor ili lični intervju. Pored toga, neke od pozicija zahtjevaju prisustvovanje assesment centru ili online testiranje.

Online testiranje

Ako pozicija to zahtjeva, dobit ćeš pristupne podatke za online testiranje. Test možeš uraditi na svom laptopu, PC-u u vremenskom okviru koji se određuje za svaku pojedinačnu poziciju. Testiranja se provode iz kognitivnih, logičkih i numeričkih vještina.

Telefonski intervju

Tokom telefonskog razgovora želimo steći prvi utisak o tebi. Pored toga, važno nam je da ti predstavimo uslove i zahtjeve pozicije za koju si se prijavio da bismo bili sigurni da su tvoja i naša očekivanja usklađena. Također, ostavit ćemo ti prostora da nam postaviš pitanja kako bi dobio sve potrebne informacije o tome šta možeš očekivati kod nas.

Lični intervju

Tokom ličnog intervjua bismo voljeli da saznamo da li imaš odgovarajuće kvalifikacije za radno mjesto za koje si se prijavio. Također, želimo da saznamo da li se uklapaš u kompaniju i tim.

Assessment centar

Tokom assessment centra imat ćeš različite vrste zadataka, na primjer priprema prezentacije, studiju slučaja ili igru uloga. Na ovaj način ćemo steći bolju sliku o tvojim profesionalnim vještinama i načinu razmišljanja.

Komunikacija ponude

Ako ispunjavaš sve tražene kriterijume pozicije za koju si se prijavio, konktaktirat ćemo te da ti predstavimo našu ponudu i dogovorimo se oko početka rada. Ako tvoja prijava ne odgovara potrebama posla, putem e-maila ili telefona ćeš dobiti obavještenje da je proces selekcije za tebe završen. To te svakako ne sprječava da se kod nas ponovo prijaviš za bilo koje radno mjesto koje je u skladu s tvojim aspiracijama.

Dan dobrodošlice!

Tvoj prvi radni dan u Lidl BH započinje Danom dobrodošlice, dobit ćeš svu potrebnu opremu za rad i tvoj onboarding može da počne!

Želiš da radiš u Lidlu? Saznaj više...

Lični razvoj
Želimo zadovoljne zaposlene!

Pogledaj benefite koje nudimo

Lidl osim o kupcima brine i o svojim zaposlenima. Želimo da svi rado dolaze na posao, budu motivisani i dobro raspoloženi, stoga smo pored dobrih ugovorenih uslova rada našim zaposlenicima osigurali i niz dodatnih pogodnosti kojima smo željeli da im uljepšamo, kako rad tako i slobodno vrijeme.
Pitanja i odgovori
Imaš pitanja?

Odgovori na često postavljena pitanja

Da li mogu da pošaljem prijavu iako nemate otvorenih konkursa? Kako izgleda proces selekcije? Kolike su plate u Lidl BH? Pronađi odgovore na ova i mnoga druga pitanja koja nam kandidati najčešće postavljaju.

Želiš da nam se pridružiš?

Prijavi se i postani dio našeg tima! #teamlidl

Pretraga otvorenih pozicija